Vi har lært hvordan man helt praktisk laver en voksfigur.
I første arbejdstime nåede jeg at få formen på plads med ståltråden, jeg fik også figuren staplet fast på et stykke tre.
Dette er resultatet fra anden arbejdstime. Vi begyndte at sætte ostevoksen på og fokuserede på proportioner.
Dette er mit færdige resultat. Jeg ville gerne have brugt mere tid på det, men det nåede jeg desværre ikke.
Jeg synes det var en god måde at arbejde på, da ståltråden var nemat rykke med, og kunne ændres så meget man ville. Det fungerede rigtig fint og vi fik nogle gode resultater. Den metode vi brugte hedder "Modellering"
Det er en forholdsvis lille skulptur, omkring 30 cm høj. Dette giver effekten af at være skrøbelig og fin.
Overfladen er lidt ujævn og klodset, da jeg ikke havde tid til finpudsning. Den er dog glat og skinner i lyset. Det har naturligvis også noget med materialet at gøre, som i dette tilfælde var ostevoks.
Da det er en sort figur, giver de skygger der kommer fra ujævnhederne dog ikke en stor kontrast. Skyggerne er svære at se, men til gengæld er lyset let. Det er tydeligt at se hvor det rammer, da materialet reflekterer det. De steder hvor lyset rammer, er de højeste punkter på skulpturen.
Det er en dynamisk, åben skulptur. Den er åben, da arm og ben sparker ud og åbner op til kroppen.
Jeg vil kalde denne skulptur en episk figur, da den fortæller en handling - det er i hvert fald hensigten. Den sparker til en fodbold og har fuld fart på.
Det er en konkav figur, da den går indad. Konvekse figurer går ud ad. Det der vil menes med dette er om formen er formet således ( ) eller således ) (